2024.07.17.
Fogászati CT Budapest és gépi gyökérkezelés

Fogászati CT Budapest és gépi gyökérkezelés

Professzionális fogászati CT Budapesten. Modern technológia, minimális sugárzás. Kérjen időpontot most, és tapasztalja meg a különbséget!

Fogászati CT Budapest: Miért érdemes választani a MyDent fogászati rendelőt?

Mi az a fogászati CT és miért fontos?

A fogászati CT Budapest területén egyre népszerűbbé válik, nem véletlenül. Ez az eljárás a legmodernebb képalkotó technológiát használja, hogy részletes, háromdimenziós képet adjon a páciens fogazatáról és állkapcsáról. A hagyományos panoráma röntgennel ellentétben a 3D-s fogászati CT lehetővé teszi a fogorvosok számára, hogy pontosabban diagnosztizáljanak és kezelési terveket készítsenek.

A fogászati CT előnyei

A fogászati CT Budapest különféle fogászati beavatkozásokhoz nyújt elengedhetetlen segítséget. Íme néhány példa:

 • Implantátumok behelyezésekor: A 3D felvétel pontos képet ad az állcsont szerkezetéről, lehetővé téve a fogorvosnak, hogy optimális helyre ültethesse be az implantátumot.
 • Bölcsességfog eltávolításkor: Az idegek közelében elhelyezkedő bölcsességfogak eltávolítása során a fogászati CT segít elkerülni az idegkárosodást.
 • Csontpótlások és arcüreg emelések során: A csontpótlás és arcüreg emelés előtt a fogászati CT pontos képet ad az érintett területről, így a fogorvos könnyebben el tudja tervezni a beavatkozást.

Sugárzás és biztonság

A fogászati CT Budapest rendelőinkben, például a MyDent fogászati rendelőben, a legmodernebb technológiát alkalmazza, amely minimalizálja a sugárterhelést. A PaX-i 3D technológia alkalmazásával a szervezetre ható sugárzás mennyisége mindössze annyi, mintha 1-1,5 órát repülőn töltene. Ez jelentősen kevesebb, mint a hagyományos CT felvételek során kapott sugárdózis, így a fogászati CT biztonságos és hatékony módja a diagnosztizálásnak.

Miért válassza a MyDent fogászati rendelőt?

Ha fogászati CT Budapesten, akkor MyDent! Több okból is érdemes minket választania:

 • Képzett fogorvosok: Csapatunk tagjai kiváló szakértők, akik a legmodernebb technikákat alkalmazva végzik el a szükséges beavatkozásokat.
 • Megfizethető árak: Árpolitikánk biztosítja, hogy mindenki számára elérhető legyen a minőségi fogászati ellátás.
 • Modern eszközök és technológia: Rendelőink a legújabb technológiával vannak felszerelve, ami garantálja a precíz és biztonságos kezelést.

Hogyan kérjen időpontot?

Amennyiben fogászati CT-t szeretne készíttetni Budapesten, a MyDent rendelőben egyszerűen foglalhat időpontot telefonon vagy online. Az időpontfoglalás során garantáljuk a soron kívüli fogadást, így gyorsan és hatékonyan elvégezhetjük a szükséges vizsgálatokat.

Gépi gyökérkezelés: modern megoldás a fogászati problémákra

A fogak egészségéről való gondoskodás elengedhetetlen a mindennapi életünkben. Az egyik leggyakoribb fogászati kezelés a gyökérkezelés, amelynek célja a gyulladt vagy fertőzött fogbél eltávolítása, hogy megmentsük a fogat. A MyDent Fogászat új szintre emelte ezt az eljárást a gépi gyökérkezelés alkalmazásával, amely számos előnnyel jár a hagyományos módszerekkel szemben.

Mi a gépi gyökérkezelés?

A gépi gyökérkezelés egy fogászati eljárás, amely során speciális gépeket és eszközöket használunk a gyökércsatorna tisztítására és formázására. Az eljárás célja, hogy eltávolítsuk az elhalt vagy fertőzött fogbél részeit, majd hermetikusan lezárjuk a gyökércsatornát, megelőzve a további fertőzéseket és gyulladásokat.

Mikor van szükség gyökérkezelésre?

A gyökérkezelésre akkor van szükség, ha a fogbél gyulladt vagy fertőzött. Ez leggyakrabban akkor fordul elő, ha a fogszuvasodás mélyre hatolt, vagy ha a fog megsérült. Tünetei közé tartozik a spontán fogfájás, ami különösen éjszaka erősödhet, valamint a fog érzékenysége az ételekre és italokra.

A gépi gyökérkezelés menete

A MyDent Fogászatnál a gépi gyökérkezelés folyamata a következő lépéseket tartalmazza:

 1. Előkészítés: Az érintett fogat helyi érzéstelenítéssel előkészítik, biztosítva, hogy a páciens ne érezzen fájdalmat az eljárás során.
 2. Hozzáférés biztosítása: A fog korona részén egy kis nyílást hoznak létre, hogy hozzáférjenek a gyökércsatornákhoz.
 3. Tisztítás és formázás: A gépi eszköz segítségével pontosan meghatározzák a gyökércsatorna hosszát és tágítják azt. Ez a folyamat gyorsabb és pontosabb, mint a hagyományos kézi módszerek.
 4. Tömés: A tisztított gyökércsatornákat antibakteriális anyaggal kezelik, majd végül speciális tömőanyaggal hermetikusan lezárják.

A gépi gyökérkezelés előnyei

A gépi gyökérkezelés számos előnnyel jár a hagyományos módszerekkel szemben:

 1. Nagyobb pontosság: A gépi eszközök nagy pontossággal mérik és tisztítják a gyökércsatornákat, ami csökkenti a hibák lehetőségét.
 2. Gyorsaság: Az eljárás lényegesen gyorsabb, így rövidebb idő alatt végezhető el a gyökérkezelés.
 3. Kevesebb kényelmetlenség: A gyorsabb beavatkozás kevesebb időtartamot igényel a páciens részéről, ami csökkenti a kényelmetlenséget és az eljárás utáni fájdalmat.
 4. Jobb hosszú távú eredmények: A pontosabb tisztítás és lezárás révén a gyökérkezelés tartósabb és megbízhatóbb eredményeket hoz, így a fog hosszabb ideig megőrizhető.